Helhetsmodell för Indirekt och Direkt
Träningspåverkan (HMIDTP)
Nutrition, kost och kosttillskott
Exempel på stödord för reflektion inom
”Nutrition, kost och kosttillskott”
som kan påverkar träningsresultaten.
    Kost, Mat, Kosttillskott
    Skräpmat, Snabbmat, Råvaror
    Måltidsmiljö, Måltidssituation
    Timing
    Kontinuitet, Variation
    Frukost, Lunch, Mellanmål, Middag
    Innan träning, Under träning, Efter träning
    Sammansättning, Mängd
    Vätska, Val av dryck
    Tillagning, Inspiration, Inspirerande recept
    Smak, Konsistens
    Portabelt, Tillgängligt, Förvaring
    Kostnad, Kvalitet, Inköp
    Näringstäthet, Näringsbrist, Energitäthet
    Aptit, Mättnad, Hunger
    Multivitaminmineral
    Salter, Elektrolyter
    Idrottsnutrition, Antioxidanter
    Koffein, Omega-3, Kreatin
    Fettkvalitet, typ av kolhydrater,
biologiskt värde på protein
    Makronutrienter, Mikronutrienter, Phytonutrienter
    Protein, Kolhydrater, Fett
    Näringsupptag, Magfunktion
    Energibalans, Energiöverskott, Energiunderskott
   

Personliga preferenser:
Rödbeta, olika former av kål, tomatpure/tomatjuice,
gurkmeja med svartpeppar, mandlar, gröna bladgrönsaker,
svarta bönor, paranötter, pekannötter, quinoa, havegryn,
vitlök, blåbär, björnbär, mango, grönt te, rapsolja,
mathavre, yoghurt, citron, solrosfrön, ingefära, päron,
spenat, linser, chili, hummus, ägg, halloumi, skaldjur, espresso, mörk choklad, kiwi

Diskutera och reflektera
Genom att, i grupp eller individuellt,
systematiskt diskutera och reflektera över ovanstående punkterna
kan träningsresultaten maximeras.
Vägledning för diskussionen finns under INFO
Traning Start Traning Start  
© Martin Larsson
martin@traningsresultat.se